Šie laisvalaikio kedai mus perkelia į 90-uosius ir ankstyvus 2000-uosius - apie tai išduoda dizainas ir stilius bei stambesni gabaritai. Batelius ypač pabrėžia iš gumos pagamintas "sparnas", kuris nuo pado dalies persikelia ant viršaus konstrukcijos. Toks dizaino sprendimas kedams suteikia Retro ir tuo pačiu futuristinį atspalvį - šis duetas abejingų nepalieka! 

Nike Zoom 2K dažnai pavadinami krepšinio akcentais papildyta M2K Tekno versija. Spėliojama, jog įkvėpimu galėjo tapti legendinio Jason'o Kidd'o era Finikso „Suns“ klube nuo 1997-ųjų iki 2001-ųjų. Įžaidėjas tuo metu rungtyniavo avėdamas Afterburner, Zoom Turbine, Zoom Flight 2K3 batelius, kurie išsiskyrė minimalistiniais logotipais ir agresyviomis bei stambiomis formomis.

Nematoma, bet itin svarbi ir kita Zoom 2K pusė - aukščiausio lygio komfortas. Didžiausi laurai čia atitenka kedų vidinei kojinei, pagamintai iš neopreno medžiagos, kuri maloniai įtvirtina pėdas. Viršutinę dalį sudaro tinklelio ir odos perdengimai, o jau minėtas "sparnas" prideda stabilumo ir tuo pačiu tampa išraiškinga stiliaus detale.