Dar vienas tvirtas ir užtikrintas Nike žingsnis tvarios ateities link. Jis žengtas su pirmaisiais krepšinio kedais Move To Zero linijoje, kurios produktų gamyboje naudojamos perdirbtos medžiagos ir mažinamos anglies sąnaudos - tokiu būdu siekiama prisidėti prie teigiamų pokyčių saugant mūsų planetą. Susipažinkime su Nice Cosmic Unity bateliais.

Kuo ypatingi Nike Cosmic Unity krepšinio kedai? Pirmiausia, nemažą dalį jų sudaro šiukšlės. Taip, perskaitei teisingai. Bent 25% šių kedų sudaro perdirbtos medžiagos. Dalis jų nukeliavo į padą ir tapo Air Zoom Strobel element dalimi, kuris efektyviai reaguoja į krepšininko aikštėje atliekamus judesius bei leidžiai stabiliai jaustis tiek gynyboje, tiek puolime. Tai, kad bateliai savyje turi perdirbų medžiagų, nereiškia, jog žaidimas avint juos bus mažiau efektyvus. Nieko panašaus. Nors Cosmic Unity buvo kuriami galvojant apie planetos ateitį, prioritetu Nike dizaineriams išliko galingas žaidimas ant parketo. Kitaip tariant, šiukšlės čia buvo transformuotos į aukščiausio lygio įrankį, skirtą pasiekti daugiau aikštėje, tuo pačiu mažiau atimant iš mūsų namų – žemės.

Pirmosios Cosmic Unity kedų idėjos užuomazgos gimė dar 2008-aisiais, kai buvo išleisti Nike Zoom BB II Low Trash Talk bateliai, kurių viršutinė dalis buvo sudaryta iš perdirbtų atraižų. Tai buvo idėjos pristatymas, jog įmanoma naudoti perdirbtas medžiagas nepakenkiant batų efektyvumui aikštėje. Cosmic Unity kūrėjų komanda šią idėją pakėlė į naują lygmenį ir pavertė tai realybe. Viso kūrybinio proceso metu buvo priimami sąmoningi sprendimai siekiant tvarumo – pradedant dizaineriais, kurie atsisakė popieriaus, ir idėjas atvaizdavo skaitmeniniu būdu ir baigiant gamybos komanda, kuri ženkliai sumažino prašomų kedų pavyzdžių skaičių.

Nike Cosmic Unity produktų linijos vadovas, Bennet‘as Shaw – didžiulis krepšinio gerbėjas, tačiau menkai pažįstantis Move To Zero judėjimą. Prasidėjus kūrybiniam Cosmic Unity procesui jis pastebėjo vis daugiau paralelių tarp savo mylimo žaidimo ir planetai dedikuotos Nike misijos – šiuos du elementus, jo manymu, vienija idėja, kad nuolat įmanoma ir būtina tobulėti. „Mes nuolat stengiamės tapti geresniais. Įsipareigojome stengtis padidinti perdirbto turinio kiekį 5%. Su Cosmic Unity mums pavyko pasiekti 25% rodiklį. Tokį rezultatą lėmė daug faktorių – dizaineriai naudojo perdirbtus komponentus ir naujas medžiagas. Komanda taip pat daug dėmesio skyrė vizualinei bato estetikai, siekdama, kad ji atrodytų energingai, aptakiai ir futuristiškai“ – kūrybinio proceso detalėmis dalinosi Bennet‘as Shaw. Apie ambicingus tikslus kuriant šiuos kedus kalbėjo ir vyresnysis Nike kūrybos vadovas Ross‘as Klein‘as: „Mes klausėme savęs – ar gali produktas, atnešantis naudą pasauliui, padėti geresniu tapti ir atletui? Norėjome sukurti sinergiją tarp to, kad mūsų veikla prisideda prie geresnio pasaulio, bet tuo pačiu turėti teigiamą poveikį sportininkams, kurie galėtų pasirodyti aukštesniame lygyje.“



Viena pirmųjų, išbandžiusių Nike Cosmic Unity krepšinio kedus, buvo praėjusio WNBA sezono naudingiausia žaidėja A'ja Wilson. „Buvau labai nustebinta jų lengvumu ir manau, kad tai ypatingai svarbu bet kurios pozicijos žaidėjui. Išbandžiusi kedus, supratau, kad jie prisitaiko prie mano žingsnių, judesių ir tai gali tapti sėkmingo žaidimo elementu“ – įspūdžiais dalinosi puolėja. NBA lygoje Nike Cosmic Unity krepšinio kedai debiutavo ant Los Andželo „Lakers“ žvaigždės Anthony Davis‘o pėdų.

Nike Cosmic Unity krepšinio kedai internetu ➡️ SHOP