Nemaža dalis populiarių šių dienų kedų savo istoriją pradėjo ant bėgimo takų, kur atliko labai aiškią funkciją – rūpinosi komfortu sporto metu ir saugojo nuo galimų traumų. Na, žinoma, kalbant apie aštunto ar devinto dešimtmečių bėgimo kedus ir jų technologinį pažangumą, vargu, ar verta išsiplėsti, tačiau faktas, kad minėtu laikotarpiu gimę bateliai nepaskendo dulkėtuose istorijos archyvuose, peržengė vienos funkcijos ribas ir sugrįžo su dar didesne jėga, kuri tapo svarbia modernaus laisvalaikio stiliaus dalimi. Antram, dar skambesniam, gyvenimui, panašu, atgijo ir tų laikų bėgimo kedų stilius, kuris tapo pažangaus dizaino interpretacijų objektu. Vienas iš sėkmingiausių klasikinių kedų reinkarnacijos pavyzdžių – New Balance 530 laisvalaikio batai.

New Balance 530 kedai – tai vienas iš New Balance kompanijos pasididžiavimų. 1992-aisiais pirmą kartą išleisti bateliai buvo skirti bėgikams ir buvo vieni iš pirmųjų modelių, kurių gamyboje naudotos sintetinės medžiagos. Šie kedai primena apie minimalistinio bėgimo batelių dizainą, kuris kažkada buvo įprastas ir nekeliantis minčių apie tam tikrą unikalumą. Dabar galime teigti, kad šis akcentas nutiesė kelią į sėkmingą šio modelio pasirodymą šių dienų kultūroje. New Balance nupūtė dulkes nuo istorinių brėžinių ir nepabijojo to, kas sena, integruoti šių dienų stiliaus prizmėje. Kompanija nesuklydo priimdama tokį iššūkį, nes vintažinio stiliaus New Balance 530 kedai, kuriuos tapo įprasta vadinti Dad shoes terminu, patraukė ne tėčių dėmesį. Pernelyg neišsiskiriantys, šokiruojančių ar bent jau stebinančių detalių savyje neturintys NB 530 laisvalaikio batai patraukė kūrybingų sielų dėmesį ir tapo akcentu, išnaudojamu unikaliam įvaizdžiui. Yra daugybė kedų, kurie dedikuoti tam tikram stiliui – subtiliam, sportiškam ar itin išraiškingam. To negalime pasakyti apie New Balance 530 – tai batai, kurie netelpa į aiškiai išreikštus rėmus. Jie pasiruošę keliauti tiek toli, kiek veda Tavo kūrybingumas ir drąsa, o gal atvirkščiai – santūrumas. Tai kedai, kurie gimė eksperimentams ir netikėtiems sprendimams bei nuotaikoms. Vieni juos įpina į tokį patį minimalistinį įvaizdį ir naudoja kaip bendrą vaizdą cementuojantį akcentą. Kiti – žengia netikėtu keliu ir subtiliems New Balance 530 batams leidžia kolaboruoti su išraiškingomis aprangomis detalėmis, energingomis spalvomis ir taip uždegti žalią šviesą kontrastui. Yra ir tokių, kurie linkę klajoti stiliaus paraštėse ir kurti madingą chaosą.

Šiuo metu New Balance 530 gyvuoja kaip laisvalaikio bateliai. Klasikinį retro dizainą išlaikę kedai šių dienų sneaker’ių kultūroje tikrai nepamiršti – ikoniniai dizainai ir modeliai išgyvena naują populiarumo bangą ir vis dažniau patraukia sneakerhead’ų dėmesį. New Balance 530 laisvalaikio bateliai išsiskiria lengvu svoriu, o komfortą užtikrins ENCAP technologija – tai minkštas vidpadis iš EVA putų, kurį supa tvirtas poliuterano lankas, garantuojantis stabilumą.

Pasitik pavasarį su New Balance 530