Prakalbus apie NBA lygos batelių karalių, turbūt dauguma pagalvoja apie Hiustono „Rockets" puolėją PJ Tucker'į - jam prilygti vargu ar įmanoma, tačiau su laiku atsiranda "išsišokėlių", kurie visgi drįsta mesti pirštinę veteranui. Vienas iš jų - Bruklino „Nets“ įžaidėjas Spencer'is Dinwiddie.

Krepšininkas NBA lygos duris atvėrė 2014-aisiais, kai 38-uoju šaukimu naujokų biržoje jį pakvietė Detroito „Pistons“ komanda, tačiau jam vietos ten neatsirado ir iki 2016-ųjų jis blaškėsi po plėtojimosi lygą. Gynėjas įsitvirtino „Nets“ ekipoje - šį sezoną jis rungtyniauja labai solidžiai ir renka po 15,9 taško bei atlieka 5 rezultatyvius perdavimus per rungtynes.

Žaidėjas taip pat yra didelis batelių gerbėjas ir nepraleidžia nei vienos progos aikštėje pasirodyti su netikėtomis jų versijomis. Krepšininkas su kaupu išnaudoja NBA taisyklių pataisas - dabar NBA žaidėjai gali avėti kokių tik nori spalvų ir versijų batelius.

Šį sezoną Spencer'is Dinwiddie kiekvienose rungtynėse avi vis kitus batelius ir tai daro su tikslu - išreiškia pagarbą ar pasakoja tam tikrą istoriją. „Būtų nuostabu matyti kiekvieną, besistengiantį išreikšti save tokiu būdu“ - teigia krepšininkas.

Rungtynėse prieš Majamio „Heat“ komandą Dinwiddie avėjo specialius batelius, kuriais atidavė pagarbą paskutinįjį sezoną lygoja rungtyniaujančiam savo idealui Dwyane'ui Wade'ui. Kedus puošė Wade'o apsisprendimui sužaisti dar vieną sezoną dedikuotas užrašas - "One Last Dance". Po pasibaigusių rungtynių ir savo ekipos pergalės gynėjas pasakojo apie tokį savo sprendimą: „Kai tik buvo patvirtintas sezono tvarkaraštis ir Wade'as paskelbė apie paskutinį savo sezoną, žinojau, kad turiu padaryti kažką išskirtinio.“

Neeiline kedų versija jis atidarė ir namų rungtynių sezoną prieš „Knicks“ komandą - juos puošė žiniasklaidos organizacijų logotipai. ESPN, NBA TV, Bleacher Report, The New York Post, The New York Times firminiais ženklais papuoštais bateliais krepšininkas norėjo padėkoti už sunkų naujienų operatorių darbą.

Nesenai prasidėjusiame sezone Spencer'is Dinwiddie jau spėjo pagerbti daug garsių ir nusipelniusių asmenybių - Spike'ą Lee, Rosą Park, Stan'ą Lee, Colin'ą Kaepernick'ą, Prince'ą, Muhammad'ą Ali bei Allen'ą Iverson'ą. Ir tai tik pradžia - galime neabejoti, jog išvysime dar daugybę reikšmingų batelių!

Įdomu ir verta pastebėti, jog krepšininkas turi savo batelių kompaniją - K8IROS. Ja siekiama ir dosnių tikslų - 25.08% sumos nuo batelių pardavimų skiriama labdarai. Kodėl būtent tokia dalis? Šis skaičius žymi Spencer'io Dinwiddie numerius, su kuriais jis rungtyniavo koledže ir NBA - 25 ir 8. 

Garsiausi krepšinio bateliai tavo pergalėms ➡ 

 

Garsiausi krepšinio bateliai tavo pergalėms ➡