Damian’as Lillard’as su adidas kompanija toje pačioje barikadų pusėje stovi nuo pat krepšininko patekimo į NBA 2012-aisiais. Pristatomi jubiliejiniai – jau penktieji Portlando „Trail Blazers“ žvaigždės krepšinio kedai adidas Dame 5.

Bateliai buvo konstruojami pagal Lillard’o žaidimo stilių – tarsi raketa aikštėje skrajojantis gynėjas reikalavo kedų, kurie užtikrintų komfortą, stabilumą ir daugiau nei tvirto sukibimo.

Užtikrinta kontrole – gyvenime ir aikštėje. Tai esminiai Damian’o Lillard’o asmenybės bruožai ir siekiai – adidas pasistengė krepšininkui sukurti tokius batelius, kurie atlaikytų jo diktuojamą tempą, ko nepavyksta padaryti didžiajai daliai jo varžovų.

Naujausias serijos modelis kviečia dar giliau panirti į krepšininko asmenybę ir pažinti jį – kiekviena versija pasakoja skirtingą istoriją ir atskleidžia naujų detalių apie vieną iš ryškiausiai spindinčių lygos gynėjų.

People’s Champ versija skirta pagerbti krepšininko pomėgį boksui, kuriuo jis dažnai užsiima laisvu nuo krepšinio metu. Juodos spalvos batelius papildo raudoni akcentai – nesunku atpažinti, jog tai Portlando „Trail Blazers“ spalvos. Kedus puošiantis užrašas People’s Champ simbolizuoja paprastą ir draugišką krepšininko asmenybę, dėl kurios jis toks mylimas fanų.

All Skate siluetas mus nukelia į Oklandą – būtent iš čia yra kilęs Damian’as Lillard’as. Ši kedų versija pasakoja apie krepšininko vaikystę – jam augant važinėjimas riedlentėmis buvo itin populiarus. Ant lentos užlipti NBA žvaigždė nevengia ir dabar – tai viena iš mėgstamiausių jo pramogų.

Tiksi paskutinės rungtynių laiko sekundės. Kamuolys ir mačo baigtis – Lillard’o rankose. Šį scenarijų esame matę ne kartą ir žinome, kuo tai baigiasi. Jam įprastas šaltakraujiškumas ir galimybės savo individualiomis pastangomis išplėšti pergalę. Būtent šią Lillard’o asmenybės koliažo dalį pristato YKWTII versija, kuri reiškia “You Know What Time It Is” ir pagerbia krepšininko firminiu devizu jau tapusį originalų veiksmą, kai po pergalingo metimo paskutinėmis sekundėmis, jis pirštu baksnoja į tariamai ant riešo esantį laikrodį.

Dizaineriai, kurdami adidas Dame 5, akcentavo tvirtą sukibimą, kadangi krepšininkas labai daug ir staigiai juda visomis kryptimis – tiek gynyboje, tiek puolime. Kedų padas užpildytas Bounce putomis, kurios rūpinsis pėdų komfortu ir joms tenkančiais smūgiais.

Viršutinė kedų dalis buvo kurta iš labai lengvų medžiagų, siekiant mažo batelių svorio. Patogumu rūpinsis paminkštinta batelių įmova bei vidinėje dalyje esančios pagalvėlės. Taip pat, kedų išorėje, ties batelių viduriu yra specialus plastikinis blokas, kuris skirtas dar labiau įtvirtinti pėdą.

Naujuosius Lillard'o kedus rasi ČIA ➡ 

Naujuosius Lillard'o kedus rasi ČIA ➡