Šiais laikais jau nieko nenustebins garsių asmenybių verslai – restoranų ar viešbučių tinklai, nuosavos drabužių ar kosmetikos linijos ir daug kitų variantų. Be to, pramogų ar sporto pasaulio žvaigždės tapo svarbia kedų kultūros dalimi – jie užima ambasadorių pozicijas, stumia judėjimą į priekį dalyvaudami dizainų kūrime bei inicijuoja kolaboracijas. Yra ir tokių, kuriems šių funkcijų neužtenka. Šiandien supažindiname su penkiomis puikiai pažįstamomis garsenybėmis, kurios valdo sneaker shop‘us.

 

NAS – 12AM:RUN

Rytinės JAV pakrantės repo legenda NAS 2014-aisiais kartu su partneriais Las Vegase įkūrė 12AM:RUN parduotuvę. Komanda dievina šį audringą JAV miestą, todėl net nedvejojo, jog savo verslą kurti nori būtent jame. Tuo pačiu tai tapo tobula galimybe būti matomiems globaliam vartotojui. 12AM:RUN sujungia rytinės JAV pakrantės kultūros šaknis ir Pietų Kalifornijos energiją.

 


Pusha T – Creme 321

Dar vienas repo kultūros herojus, kuris neatsispyrė įprasminti meilės sneaker‘iams nuosavu verslu. Reperis Pusha T Creme 321 vardu pavadintas parduotuves įkūrė Filadelfijoje ir Norfolke.

 


LeBron James – UNKNWN

Pirmoji UNKNWN parduotuvė Majamyje įkurta dar 2011-aisiais. Verslą valdo Jaron Kanfer, Frankie Walker Jr. ir NBA Karalius LeBron’as James’as. 2019-aisiais duris atvėrė antroji parduotuvė – įspūdingesnė ir pasižyminti unikaliu dizainu. Ryškios spalvos, modernus interjeras ir net lauko krepšinio aikštė. „Ši vieta – tai daugiau nei tik parduotuvė. Krepšinio aikštė skirta bendruomenei ir jos renginiams, parduotuvėje išvysite kolaboracijų pristatymus, vietinių menininkų parodas. Čia susijungs sportas, mada, kultūra ir bendruomenė“ – kalbejo LeBron‘as.

 


Paul Rodriguez / P-Rod - Primitive Skateboards

Vienas garsiausių pasaulio profesionalių riedlentininkų, Paul’as Rodriguez’as, dar žinomas P-Rod pravarde, 2014-aisiais Los Andžele atvėrė Primitive Skateboards parduotuvės duris. Verslą sportininkas įkūrė kartu su dviem bičiuliais – Andy Netkin ir Jubal Jones. Deja, 2016-aisiais buvo nuspręsta fizinę parduotuvę uždaryti ir prekiauti tik internetu.

 


Bobby Simmons – SucceZZ

Čikagoje gimusį ir užaugusį Bobby Simmons’ą turėtų atsiminti vyresni NBA fanai – jis nuo 2001 iki 2012-ųjų rungtyniavo penkiose lygos komandose, o 2005-aisiais buvo pripažintas labiausiai patobulėjusiu krepšininku. 2006/2007-ųjų sezoną Simmons’as buvo priverstas praleisti dėl traumos, todėl suko galvą ir ieškojo idėjų nuosavam verslui. Taip gimė mintis įkurti savo parduotuvę. SucceZZ vardu pavadintą parduotuvę buvęs krepšininkas įkūrė kartu su draugu Lavelle’u Sykes’u. Nuo vaikystės Bobby žavėjo sneaker’ių kultūra, vėliau jis turėjo galimybę rungtyniauti su pačiu MJ ir atstovauti Jordan prekės ženklą. Simmons’as teigia, jog pradėti savo verslą jį įkvėpė ir Michael’o Jordan’o laimėtojo mentalitetas.

Kedai, apranga ir aksesuarai vyrams, moterims, vaikams internetu! ➡️ SHOP