Atpažinti didžiausių ir svarbiausių kedų gamintojų logotipus - lengva ir įprasta, bet ar tikrai žinai viską apie jų istoriją? Susipažink su ryškiausių sneaker'ių kompanijų veidais - klasika jau tapusiais ir kiekvienam atpažįstamais logotipais! 

Pradėkime nuo legendinės Michaelo Jordan'o "Jumpan" pozos - ji gimė "Life" žurnalo fotosesijos metu 1984-aisiais. Batelius ji pirmą kartą papuošė 1988-aisiais - tai buvo Air Jordan 3 kedų modelis. Skriejantis Jordan'as pakeitė sparnų logotipą, kuris iki šiol matomas ant Air Jordan 1 batelių. Pirmąsis Jordan logotipas pasakoja įdomią istoriją - jis gimė labai netikėtai! Nike viceprezidentas Rob'as Strasser'is ir dizaineris Peter'is Moore'as ruošėsi skristi namo po susitikimo su Jordan'o agentu Falk'u. Dizaineris vis suko galvą - koks gi galėtų būti Air Jordan 1 logotipas? Įlipęs į lėktuvą jis pamatė vaiką, kuris ant savo marškinėlių buvo prisisegęs plastikinius kapitono sparnus. Moore'as stiuardesės paprašė tokių pačių sparnų - tokiu būdu jis susilaukė keisto merginos žvilgsnio. Nieko nelaukęs dizaineris griebė paprastą servetėlę ir pradėjo piešti - sparnus jis apjungė su krepšinio kamuoliu ir taip gimė legendinis Air Jordan logotipas.

Nike kompanijos istorija prasidėjo nuo Blue Ribbon Sports - 1971-aisiais įkūrėjai Bill'as Bowerman'as ir Phil'as Knight'as nusprendė atsiskirti nuo Onitsuka Tiger ir ieškojo idėjų kaip vizualiai įprasminti graikų pergalės deivės Nikės vardu pavadintai savo įmonei. Ši užduotis buvo patika jaunai Portlando universiteto studentei Carolyn'ai Davidson - garsųjį "swoosh'ą" ji nupiešė už 35 dolerius. 1983-aisiais sėkmės šuolį išgyvenusi kompanija merginai suteikė kompanijos akcijų ir padovonojo deimantinį žiedą su garsiuoju logotipu.

Puma ir adidas kompanijų atsiradimą įkūrimą sąlygojo brolių Rudolfo ir Adolfo pykčiai - 1949-aisiais jie įkūrė dvi tarpusavyje besivaržančias įmones. Pirmasis adidas kompanijos logotipas atkeliavo iš Suomijos - jį už 1800 dolerių ir du butelius viskio pardavė Karhu sports. Jame buvo pavaizduotas batelis, kuriame matomos kompanijos veidu tapusios "trys juostelės". Dabartinis adidas logotipas, sudarytas iš trijų, 30 laipsnių kampu pasuktų juostų, simbolizuoja kalną ir iššūkius, kuriuos kompanija padeda įveikti. Tuo tarpu kito brolio kompanijos vaizduoja į tolį šokančią Pumą ir simbolizuoja atletiškumą.

Reebok gyvavimo atspirties tašku galima laikyti 1895-aisiais mažame Anglijos kaimelyje Halcombe įkurtą J.W. Foster and Sons kompaniją. Dabartinį pavadinimą ji gavo 1958-aisiais - pasinaudota Afrikos gazelės vardu, kuris anglų kalboje vadinamas "rhebok". 2006-aisiais adidas nupirko Reebok, o 2013-aisiais senai pažįstamą logotipą pakeitė naujas - iš trijų dalių sudarytas trikampis. Jis vadinamas "Delta" ir simbolizuoja teigiamus pokyčius, kuriuos žmogaus gyvenimui atneša sportas ir fitnesas. Kiekviena trikampio dalis reprezentuoja transformaciją - fizinę, psichologinę ir socialinę.

Šių garsiausių kompanijų naujausių batelių ieškok čia! ➡ 

Šių garsiausių kompanijų naujausių batelių ieškok čia! ➡