Josh‘as Klassman‘as visą gyvenimą fotoaparatu fiksavo energingą Venice Beach gyvenimą. Bohemiška dvasia garsėjanti Kalifornijos Venecija – vieta, kasmet suviliojanti milijonus lankytojų iš viso pasaulio. Šalia Los Andželo įsikūręs rajonas primena niekada nesibaigiantį karnavalą – palei vandenyną nusidriekusiu taku žingsniuoja tūkstančiai turistų ir vietinių gyventojų, šalia šurmuliuoja parduotuvės, restoranai ir pramogų parkai, praeivių dėmesį ir progą užsidirbti gaudo menininkai, muzikantai, akrobatai, žonglieriai, magai ir įvairiausio plauko keistuoliai, legendinėse aikštėse vyksta kietos gatvės krepšinio kovos, o riedlenčių parkuose gravitacijos dėsnius laužo skirtingų kartų ekstremalaus sporto entuziastai. Čia visada dažnas svečias buvo ir fotografas Josh‘as Klassman‘as, kuris stebėjo ir įamžino ypatingai audringą devintojo dešimtmečio Veneciją.

Minėtu laikotarpiu rajonas stebino savo įvairove ir pritraukdavo pačių įvairiausių tautybių žmonių. Vietiniai didžiavosi kilę iš šios vietos ir paklausti, iš kur yra, atsakydavo, jog iš Venecijos, o ne iš Kalifornijos ar Los Andželo. „Med didžiavomės, jog esame iš čia. Buvome kitokie“ – prisiminė Josh‘as Klassman‘as. Žinoma, spalvinga Venecija turėjo ir tamsiąją savo pusę – lušnynus ir getus, esančius vos už kelių kvartalų nuo paplūdimio. Juose vyko daug nelegalios veiklos, o turistai buvo griežtai perspėjami nekelti čia kojos. Nepaisant visai šalia tykančių pavojų, Venecija populiarumu Kalifornijoje nusileido tik Disnleyland parkui.

80-ųjų Venecija buvo tarsi riedlenčių meka. Parkuose šalia vandenyno kasdien važinėjo tokios rampų legendos kaip Scott‘as Oster‘is, Jay Adams‘as, Joey Tran‘as, Tim‘as Jackson‘as ir daug kitų. Jų pavyzdžiu sakė ir jaunimas, kuris įkvėptas profesionalų, siekė atkartoti matytus triukus ir taip prisidėjo prie riedlenčių populiarumo sprogimo. Apsilankymas šiuose parkuose buvo ir Josh‘o Klassman‘o kasdienybė – po treniruočių su banglente ir pamokų jis traukdavo čia ir fotografuodavo intensyvų veiksmą. Kartu su juo Josh‘as matė ir augančią sneaker‘ių kultūrą bei jos reikšmę. „Populiariausi bateliai tuo metu buvo Converse Chuck Taylor. Šalia paplūdimio tako įsikūrusiose parduotuvėse juos galėjai nusipirkti už 18 dolerių. Dauguma rinkosi juodos spalvos Converse. Aukštas jų profilis saugojo čiurnas. Nepaisant plonos medžiagos jie buvo stabilūs ir atrodė puikiai. Žmonės avėjo ir kitus kedus – Jordan, Nike, adidas. Daug kas rinkosi Vans, ypatingai Half Cab modelį“ – prisiminimais dalinosi Klassman‘as. Fotografas kasdien į Venecijos paplūdimį užsuka iki pat šių dienų. Pasižvalgyk po Klassman‘o įamžintus devinto dešimtmečio Venice Beach kadrus žemiau.

Kedai, apranga ir aksesuarai vyrams, moterims, vaikams internetu! ➡️ SHOP

Kedai, apranga ir aksesuarai laisvalaikiui ir sportui internetu! ➡️ SHOP