Chuck’as Cooper’is, Nat’as Clifton’as ir Earl’as Lloyd’as – tai trys vardai, kurie 1950-aisiais sulaužė NBA lygos “spalvų” barjerą. Tai buvo pirmieji juodaodžiai krepšininkai, kurie žengė į lygą ir sudavė stiprų smūgį vyravusiam rasizmui. Šiam reikšmingam įvykiui Converse 2020-aisiais dedikuoja specialią Breaking Down Barriers kolekciją. Ją sudaro Converse Chuck Taylor All-Star 70 ir Converse Pro Leather laisvalaikio bateliai, kuriuos puošia Cooper’io, Clifton’o ir Lloyd’o atstovautų NBA komandų spalvos. Kokius legendinius įvykius mums primena šie Converse kedai?

Kolekcijos batelius rasi ČIA ➡️ APSIPIRKTI

1950-ųjų balandžio 25-ąją Charles’as “Chuck” Cooper’is 13-uoju numeriu buvo pašauktas NBA naujokų biržoje. Tuomet žurnalistai nusistebėję Bostono “Celtics“ savininko Walter’io Brown’o klausė ar šis žino, jog Cooper’is yra juodaodis. Brown’as tada jiems drąsiai išrėžė: „Man nusispjaut, jis dryžuotas, languotas ar taškuotas. “Celtics“ renkasi Charles’ą Cooper’į iš Duquesne universiteto.” Bostone Cooper’is žaidė keturis sezonus, o karjerą 1956-aisiais pabaigė “Pistons“ ekipoje, su kuria pasiekė NBA finalą.

Nat’as Clifton’as tapo pirmuoju juodaodžiu, pasirašiusiu kontraktą su NBA ekipa. “Knicks“ naujokas padėjo savo komandai pasiekti NBA finalą, o 1957-aisiais pateko į NBA Visų Žvaigždžių rungtynes. Paskutinė Clifton’o karjeros stotelė 1958-aisiais buvo Detroito “Pistons“.

1950-ųjų spalio 31-ąją ant parketo NBA rungtynėse pirmą kartą žengė juodaodis krepšininkas ir tai buvo Earl’as Lloyd’as. Tuo metu jis vilkėjo Vašingtono “Capitols“ marškinėlius. 1955-aisiais su Sirakūzų “Nationals“ (dabartinė Filadelfijos “76ers”) jis laimėjo NBA čempiono žiedą, o karjerą 1960-aisias užbaigė Detroite.

Kiekvieną iš krepšininkų pagerbia išskirtiniai Converse Chuck Taylor All-Star 70 laisvalaikio bateliai. Chuck’ui Cooper’iui dedikuota “Celtics“, Nat’ui Clifton’ui - “Knicks“, o Earl’ui Lloyd’ui “Capitols“ spalvomis papuoštos kedų versijos. Bostonų ir Niujorko ekipų splavų Converse Pro Leather modeliai pagerbs Cooper’io ir Clifton’o karjeras, o “Pistons“ spalvų versija nusilenks visiems trims, komandos garbę gynusiems, krepšininkams.

Kolekcijos batelius rasi ČIA ➡️ APSIPIRKTI