1985-aisiais išleisti legendiniai Air Jordan I kedai tuo metu tapo tikra bomba – jie ne tik uždegė žalią šviesą įspūdingam Michael’o Jordan’o skrydžiui, bet ir davė galingą impulsą visai sneaker’ių kultūrai, kurioje dominuoja iki pat šių dienų. Pirmieji vardiniai MJ kedai gimė su sparnų logotipu – ar žinai kokią istoriją jie pasakoja?

1984-aisiais Nike kompanija jau buvo nusprendusi, jog dės visas pastangas, kad į savo gretas priviliotų lygos naujoką Michael’ą Jordan’ą, kuris tuo metu žvalgėsi į konkurentus. Perspektyviam krepšininkui buvo pasiūlyta ne tik didelė pinigų suma, bet ir vardinių kedų serija, kuriai diriguos dizaineris Peter’is Moore’as. Po sėkmingo sutarties su Jordan'u sudarymo pirmiausia buvo ieškoma tinkamo pavadinimo būsimos NBA žvaigždės bateliams - taip gimė Air Jordan vardas, kurį rinktis patarė tuometinis Jordan’o agentas, David’as Falk’as. Nemažai daliai nėra žinoma, jog Nike svarstė ir dar vieną variantą – Prime Time vardą.

Dizaineris Peter'is Moore'as su Air Jordan 1 bateliais norėjo sulaužyti iki tol galiojusius spalvų ir dizaino barjerus. Taip tarp įprastomis jau tapusių baltos ir juodos spalvų atsirado ir NBA komisarui David’ui Stern’ui taip nepatikusi raudona. Moore’ui to neužteko ir jis vis suko galvą, kaip dar pagyvinti Air Jordan 1 išvaizdą. Ir paskutinis šio šedevro potepis buvo sukurtas labai netikėtai!

Peter’is Moore’as kartu su Nike marketingo vadovu Rob'u Strasser'iu ruošėsi skristi namo po susitikimo su Jordan'o agentu Falk'u. Keliaudamas link savo vietos Moore’as pastebėjo berniuką, kuris ant savo marškinėlių buvo prisisegęs plastikinius kapitono sparnus. Tokių pačių dizaineris paprašė lėktuvo stiuardesės, kurį tokį prašymą pirmiausia palydėjo keistu žvilgsniu. Iš karto po to, kai gavo plastikinius sparnus, Moore‘as nieko nelaukęs griebė paprastą servetėlę ir pradėjo piešti - sparnus jis apjungė su krepšinio kamuoliu ir taip gimė legendinis Air Jordan logotipas. Jis tapo tuo trūkstamu akcentu, dėl kurio Peter’is Moore’as ilgai suko galvą. Sparnai papuošė ant Air Jordan I įmovą - logotipą iki šių dienų turi visame pasaulyje pamėgti laisvalaikio  bateliai, kur jis naudojamas ant šoninės kedų dalies. Tada logotipas reprezentavo sėkmingą kelią ir karjerą, kuri laukia Michael'o. Rezultatu patekintas Moore’as tada išrėžė labai skambią frazę: „Stebėkite, kaip mes kuriame istoriją. Junkitės prie skrydžio arba dinkite iš kelio.“

“Sparnus” turėjo ir Air Jordan II bateliai, po to jį pakeitė garsusis Jumpman’as. Pirmojo logotipo sugrįžimo teko laukti ilgai – jį serijoje atgaivino Air Jordan XXXII krepšinio kedai.

Skisk su Jordan ir Tu! Avalynė, apranga ir aksesuarai Tavo laisvalaikiui bei sportui! ➡️ APSIPIRKTI