Naujajame NBA sezone krepšininkai galės avėti bet kokių spalvų batelius - anksčiau tai buvo griežtai kontroliuojama, tačiau pastaraisiais metais lygos požiūris šiuo klausimu tapo liberalesnis. Prisiminkime 8 krepšinio batelius, kurių NBA lyga aikštėse matyti nenorėjo. 

 

Krepšinio bateliai, kurių avėti tau niekas neuždraus! ➡ 

 

Michael Jordan - Nike Air Ship ir Air Jordan I

1984/1985-ųjų NBA sezono pasiruošimą Michael'as Jordan'as pradėjo su raudonos ir juodos spalvos Nike Air Ship bateliais - už juos žvaigždė gavo įspėjimą. Reguliariajame sezone Jordan'as žaidė su vardiniais Air Jordan 1 ir už kiekvienas rungtynes gaudavo po 5000 JAV dolerių baudą. 

 

Athletic Propulsion Labs Concept 1

Šie bateliai neva turėjo technologiją patobulinančią žaidėjo šuolį. NBA nenorėjo prisiimti rizikos ir leisti APL Concept 1 batelius naudoti rungtynėse ir uždraudė juos dar prieš prasidedant 2010/11 metų sezonui. Panašiai kaip Nike, APL šį draudimą išnaudojo savo marketingo kampanijoms.

 

Carmelo Anthony ir Jordan Melo M10

Jordan Melo M10 bateliai turėjo iš chromo pagaminta užkulnį, nuo kurio NBA arenose atsispindėdavo šviesos ir trukdydavo tiek televizijos žiūrovams, tiek esantiems arenoje. Vėliau šią detalę pakeitė matinis užkulnis.

 

Stephen'as Curry - Under Armour Curry 4

Kinų naujųjų metų proga Stephen'as Curry savo batelius ir aprangą pasipuošė šventiniais elementais - tik bėda, kad batelių dizainas nebuvo patvirtintas NBA lygos.

 

Į panašią situaciją gynėjas jau buvo patekęs, kai ant savo batelių turėjo MBK Alliance logotipą, o NBA lyga tai draudė.

 

Karl-Anthony Towns'as ir Hyperdunk 2016

Minesotos „Timberwolves“ aukštaūgis savo simpatijas Netflix serialui "Keisti dalykai" norėjo išreikšti pasipuošęs teminiais bateliais, tačiau neliko nepastebėtas lygos.

 

De'Aaron'as Fox'as - Nike Kyrie 4 

Sakramento „Kings“ naujokas per vėlai sužinojo apie NBA taisykles ir buvo priverstas rinktis ne tokius spalvingus batelius rungtynėms. 

 

Frank'as Kaminsky - Jordan Melo M13

Šarlotės „Hornets“ puolėjas neeiline Jordan Melo M13 versija siekė pareklamuoti savo podkastą. 

 

Josh Smith - Adidas Top Ten 2000

Josh'as Smith'as kartu su komandos draugais Jeff'u Teague ir DeShawn'u Stevenson'u buvo įspėti už batelius, kurie neatitiko spalvinių reikalavimų. Trijulė rungtynėse prieš „Heat“ avėjo spalvingus  Adidas Top Ten 2000, kurie būtų puikiai tikę prie Majamio komandos "Miami Vice" aprangų.