New Balance istoriją galėtume lyginti su lobių skrynia. Joje netrūksta įdomybių, netikėtų posūkių, inovatyvių sprendimų ir neįtikėtinų faktų. Būtent jiems šiandien ir skirkim dėmesį. Pristatome 24 faktus apie New Balance, apie kuriuos galbūt negirdėjai.

 

New Balance istorija prasidėjo dar 1906-aisiais, Bostone, kai iš Airijos imigravęs Williamas Riley įkūrė New Balance Arch Support Company įmonę.

-

Pradžioje New Balance nebuvo batus gaminanti kompanija. Ji gamino komfortą užtikrinančius vidpadžius, kurie buvo skirti daug laiko stovint praleidžiantiems darbininkams.

-

Ar žinai, kas įkvėpė kompanijos pavadinimą? Viskas prasidėjo nuo to, jog gaminami vidpadžiai turėjo tris atramos taškus, kurie ir sukurdavo komfortą – tokią konstrukciją įkvėpė Riley kieme lakstančios vištos, kurių pėdose airis įžvelgė tobulo balanso formulę. Taip gimė jo kompanijos vardas – naujasis balansas.

-

1927-aisiais New Balance parduodami vidpadžiai kainavo 5 dolerius – tiek, kiek nauja pora batų.

-

Pradžioje New Balance produktai buvo parduodami ne parduotuvėse, o po šalį keliaujančio pardavėjo. Tokį darbą atliko 1927-aisiais kompanijoje dirbti pradėjęs Arthur‘as Hall‘as. Nuostabiai savo darbą atlikęs Hall‘as 1934-aisiais net tapo kompanijos bendrasavininku.

-

Pagrindiniai New Balance vidpadžių pirkėjai buvo Masačusetso ir Rod Ailando policininkai bei gaisrininkai.

-

New Balance sugebėjo išgyventi Didžiosios depresijos krizę siūlydama nišinį produktą ir net išplėtė savo verslą jai pasibaigus.

-

1938-aisiais New Balance sukūrė savo pirmuosius bėgimo batelius vietiniam bėgimo klubui, žinomam kaip Boston Brown Bag Harriers.

-

1941-aisiais New Balance pradėjo plėsti asortimentą ir pristatė avalynę, skirtą boksui, tenisui ir beisbolui. Pastarąją avėjo ir Bostono „Braves“ komandos nariai.

-

1956-aisiais New Balance pakeitė pavadinimą į New Balance Ortopedijos laboratorija, kad atkreiptų dėmesį į Amerikos susižavėjimą mokslu.

-

1960-aisiais pristatyti Trackster bėgimo bateliai buvo gaminami įvairių pločių pėdoms. Toks sprendimas New Balance leido pasiekti dar didesnę bėgikų bendruomenę.

-

Bene labiausiai atpažįstamas New Balance simbolis – N logotipas. Jį sukūrė dizaineris Terry Heckler’is. Pirmasis batų modelis, turėjęs šį akcentą, buvo New Balance 320.

-

Kas gali būti geriau už senus žmones su šauniais sportbačiais? Toks duetas buvo pasirinktas New Balance 320 kedų reklamai ir padėjo įtvirtinti teoriją, kad New Balance sportbačiai tinka visiems, ne tik sporto ar visuomenės elitui.

-

Kodėl New Balance savo sportbačių pavadinimams naudoja skaičius? New Balance nuo seno vadovaujasi idėja, jog klientai gali suformuluoti nuomonę apie sportbačius pagal savo poreikius, o ne pagal tai, ką jiems padiktuoja prekės ženklas.

-

New Balance 620 buvo pirmieji kompanijos bėgimo kedai, pasiekę 50 dolerių kainą.

-

Pirmieji New Balance krepšinio batai buvo Pride 480, o su jais rungtyniavo Bostono „Celtics“ krepšininkas M.L. Carr’as.

-

1982-aisiais parduotuvių lentynose atsirado New Balance 990, kurie kainavo 100 JAV dolerių ir buvo pirmieji bėgimo batai, parduodami už triženklę sumą.

-

Juodos ir sidabrinės spalvos New Balance 577 buvo skirti specialiai Izraelio armijai.

-

42-asis Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Bill’as Clinton’as buvo New Balance sportbačių gerbėjas ir bėgiodavo avėdamas NB 1500.

-

New Balance 992 buvo mėgstamiausi Steve’o Jobs’o bateliai.

-

New Balance 574 kedus itin mėgo legendinis reperis Mos Def. Su jais atlikėjas buvo matomas ir reklaminėse Black Star albumo nuotraukose.

-

Kadaise su NB kedais išvysti buvo galima ir Kanye West’ą – jis dažnai avėdavo New Balance 998 modelio batus.

-

2012-aisiais New Balance sukūrė vienetinę NB 990 kedų versiją Barack’ui Obamai.

-

Įdomu, jog New Balance 990 kedus itin mėgo Vašingtono gangsteriai. Pavyzdžiui Niujorke nusikaltėliai mėgdavo prašmatnius, akį rėžiančius drabužius ir prekės ženklus - Louis Vuitton, Gucci, Fendi. Visai kitokios stiliaus taisyklės vyravo Vašingtone – čia gangsteriai buvo žymiai subtilesni ir rinkosi neutralias spalvas, vengė aukštosios klasės prekės ženklų. Čia dominavo tamsios kelnės ir marškinėliai, o subtilūs New Balance 990 kedai tobulai derėjo prie tokio stiliaus.

-

New Balance avalynė ir apranga