Saugus apmokėjimas jums patogiu būdu
Nemokamas pristatymas per 1 d.d.
30d. nemokamo grąžinimo garantija
100proc. Originalios prekės

Dr. Martens 1460 Mono Black Soft Buck

25536001
  •  
    Nemokamas pristatymas į LT / LV / EE
    Užsakymus pristatome nemokamai per 1 darbo dieną
  •  
    Užsakymus pateiktus iki 14 val., išsiunčiame tą pačią dieną

Pranešti šiai prekei pasirodžius prekyboje:

Informacija

Už gatvės stiliaus perlu tapusius Dr. Martens batus dėkingi būti turėtume Klausui Maertensui – buvusiam Vokiečių armijos daktarui. Vos kelios savaitės po Antrojo pasaulinio karo jis slidinėjo Bavarijos Alpėse ir leidžiantis nuo kalno stipriai krito bei susilaužė koją. Gydantis patirtą trauma jis sukonstravo batų prototipą, kurio pagrindiniu akcentu tapo unikalus padas su oro pagalve – šis sprendimas turėjo užtikrinti batų komfortą. Savo kūrinį Maertensas parodė ir senam universiteto draugui, Herbertui Funck’ui, kuris liko sužavėtas. Taip du draugai pradėjo gaminti batus ir juos pardavinėti. Pirmiausia batai buvo skirti darbui, taip pat juos rinkdavosi sodininkai, o po kurio laiko jie tapo įdomūs vyresnio amžiaus moterims. Vienu metu net 80% jų nupirkdavo 40 metų amžių perkopusios namų šeimininkės.

1959-aisiais Dr. Martens pradėjo sklisti po pasaulį ir pasiekė Jungtinę Karalystę. Patentas batų gaminimui buvo parduotas Griggs šeimos valdomai kompanijai ir būtent čia Martens’ų istorija išgyveno įdomius pokyčius. Pirmieji žingsniai Jungtinėje Karalystėje buvo žengti su 1460 modeliu. Šie skaičiai simbolizuoja Dr. Martens eros pradžią šioje šalyje, kuri prasidėjo 1960-ųjų balandžio 1-ąją.

Tuo metu aplinkoje vyravo radikalios idėjos, kultūriniai ir socialiniai perversmai, o mada bei stilius tapo vienais pagrindinių protesto ir nuomonės išraiškos akcentų. Taip funkcionalūs ir tvirti batai, kuriuos avėjo paštininkai ir gamyklų darbuotojai, tapo įdomūs įvairių kultūrų atstovams – pirmiausia tai buvo britų darbininkų klasę atstovaujantys skinhedai. Turbūt pirmasis garsus atstovas, ant kurio pėdų pasaulis išvydo Dr. Martens batus buvo Pete’as Townshend’as iš roko grupės The Who. Dainininkas buvo tikras maištininkas ir atvirai didžiavosi, jog yra darbo klasės atstovas bei tapo svarbiu Dr. Martens funkcijos pokyčio faktoriumi. Su laiku vis daugiau subkultūrų atstovų pradėjo avėti Dr. Martens batus. Pankai, gotai, alternatyvaus roko, trankios elektroninės muzikos gerbėjai ir dar daug kitų rinkosi Dr. Martens savo stiliui ir saviraiškai. Plintanti Martens’ų manija rado kelią ir į Jungtines Amerikos valstijas – čia pirmiausia juos atsiveždavo iš turų po Jungtinę Karalystę grįžę Hardcore žanro muzikantai. Už Atlanto Dr. Martens laisvalaikio batai labai greitai tapo mėgstami įvairių subkultūrų atstovų.

XXI-ajį amžių Martens’ų istorijoje pažymėjo dar vienas posūkis – batai tapo mados pasaulio ir podiumų pažiba. Panašu, kad su laiku, agresyviu stiliumi išsiskiriantys batai savo kelyje šluoja viską, kas įmanoma ir griauna visas sienas bei yra pasiruošę užkariauti pasaulį. Savo stiliaus taisykles kartu su Martens‘ais kuria net tokios garsenybės kaip Jessica Alba, Miley Cyrus, Rita Ora, Gwen Stefani ir daugybė kitų.

Ypatingai didelį šuolį Dr. Martens išgyveno ankstyvoje 2010-ųjų fazėje, o 2012-aisiais buvo įtraukta tarp greičiausiai augančių Jungtinės Karalystės kompanijų. Skaičiuojama, jog nuo 1960-ųjų iki 2010-ųjų visame pasaulyje parduota daugiau nei 100 milijonų Dr. Martens porų.

Nors laikas bėga, Dr. Martens filosofija nekinta - batai ir toliau spinduliuoja laisvę ir yra skirti taisyklių nepaisančioms sieloms!

 

Pristatymas Lietuvoje:
Užsakymus, pateiktus iki 14 val., ir pasirinkus DPD, išsiunčiame tą pačią darbo dieną.
Užsakymus pateiktus savaitgalį ir švenčių dienomis išsiunčiame sekančią darbo dieną.
Kurjeriai pristato prekes per 1 darbo dieną.
Prekių atsiėmimas parduotuvėje SIL - Putvinskio g. 50, Kaune, sekančią darbo dieną.

Pristatymo kainos Lietuvoje:
DPD – 3,00 Eur. Nemokamas pristatymas nuo 39,00 Eur;
SIL parduotuvė (Putvinskio g. 50, Kaune) – nemokamas;

Grąžinimas Lietuvoje:
Greitai ir nemokamai grąžink nenaudotas ir nepažeistos originalios pakuotės prekes per 30 dienų. Grąžinimo lipdukas per DPD bus pridėtas prie kiekvieno užsakymo.

Pirkėjas pasirinkęs kitą grąžinimo būdą, grąžinimo išlaidas padengia savo sąskaita.

Pristatymas į kitas šalis:
Prekes siunčiame tarptautiniu UPS kurjeriu. Pristatymas trunka nuo 2 iki 7 dienų, priklausomai nuo pasirinktos šalies.

Pristatymo kainos į kitas šalis:
UPS – 12,00 Eur.

Grąžinimas iš kitų šalių:
Pirkėjas pasirenka grąžinimo būdą, grąžinimo išlaidas padengia savo sąskaita.

Visi svetainėje gaunami duomenys yra šifruojami, o mokėjimai yra priimami per išorines bankines sistemas.

Elektroninė bankininkystė
Swedbank, SEB, Luminor, Šiaulių bankas, Citadele.

Kitos mokėjimo platformos
Paysera, PayPal - leidžia atsiskaityti kreditinėmis ir debeto kortelėmis bei kitais būdais.

Kredito ir debeto kortelės
Už prekes galite atsiskaityti kredito ir debeto VISA, MasterCard, Maestro kortelėmis.

Apmokėjimas kurjeriui
Grynaisiais pinigais arba banko kortele prekių pristatymo/atsiėmimo metu (Priklausomai nuo pasirinktos kurjerių tarnybos).

  • Pristatymas per 1 darbo dieną
  • 30 dienų nemokamas grąžinimas
  • Supakuota dviguboje dėžutėje
  • 100% originalios prekės